18 Okt

Glasovi žensk so postali knjiga leta!

Pesniška zbirka Glasovi žensk, ki ji je vdihnil življenje priznani in nagrajeni pesnik, pisatelj in urednik Dušan Marolt, je prejela nagrado za najboljšo samozaložniško knjigo leta 2018, v kategoriji poezije. Nagrado podeljuje Javni sklad za kulturne dejavnosti (JSKD).

Dušanu ob tej priložnosti čestitamo in mu želimo veliko ustvarjalnega navdiha tudi v bodoče.

24 Jan

Knjiga leta 2017 je 720 utripov srca!

Tudi letos smo izbirali knjigo preteklega leta. Glasovanje je potekalo na naši Facebook strani, bralci pa ste izbirali med tremi knjigami, ki so pri naši založbi izšle v minulem letu.

Glasovanje je bilo razburljivo do samega konca, a je romanu Jake Tomca, 720 utripov srca, uspelo zadržati vodstvo in slaviti s 45 odstotki glasov.  Za ovratnik mu je do ciljne črte dihala zbirka kratkih zgodb Dušana Marolta, Čips in telenovele. Prejela je 35 odstotkov glasov. Na tretjem mestu je z 20 odstotki glasov pristala zbirka čudovitih pravljic Matica Slapšaka, Zvezdne pravljice.

Preberi več

02 Feb

Knjiga leta 2016 so Mojstri pajki!

Prvič v zgodovini založbe smo izbirali knjigo preteklega leta. Glasovanje je potekalo na naši Facebook strani, bralci pa ste izbirali med štirimi knjigami, ki so pri naši založbi izšle v minulem letu.

Med 117 glasovi ste jih kar 51 namenili naši prvi slikanici Mojstri pajki, ki sta jo ustvarili avtorica Nuša Komplet Peperko in ilustratorka Nea Likar. Slikanica bo tako nosila naziv Knjiga leta 2016 po izboru bralcev.
Preberi več